Pipeline & Compositing ‘Titina’ | Vivi Film

Titina is een epos dat zich afspeelt in de poolgebieden rond de mysterieuze dood van Roald Amundsen, de schandelijke historie van Umberto Nobile en over Titina: de eerste — en laatste — fox terriër op de Noordpool.

Deze 2D-animatiefilm is een coproductie van Mikrofilm (Noorwegen) en Vivi Film, het Brusselse productiehuis dat eerder Oscarnominaties in de wacht sleepte met The Secret of Kells en Les triplettes de Belleville.

Deze productie startte op tijdens de COVID-19 lockdown, wat voor de nodige uitdagingen zorgde. Er werd een tool ontwikkeld zodat artiesten zowel on-site als remote bestanden kunnen ophalen en doorsturen naar een centrale digitale bibliotheek. Deze tool is gelinkt met Shotgun Software, een cloud-based project management pakket voor de audiovisuele industrie. Er werd ook een brug gemaakt met externe software (ToonBoom Harmony en Blackmagic Fusion).

Bijkomend werd een AI-chatbot ontwikkeld om HR vlotter te laten verlopen. Timmy de Timetracker vraagt elke ochtend aan de artiesten waarop ze zullen werken en vanuit welke locatie. Elke avond stelt Timmy nauwkeurig een spreadsheet op die hij verstuurt naar de productie. En als je even een verstrooiing wilt, vraag je’m of ie een grap kan maken…

Tenslotte hielp Skerm West ook met de laatste loodjes tijdens de compositing. Een mooie afsluiter van een fijn project!