Immuno-T | UZ Gent

Immuno-T is een motion comic die gebruikt wordt om aan patiënten, en hun familie en vrienden, uit te leggen hoe verschillende vormen van immunotherapie werken. Immuno-T werd ontwikkeld door het UZ Gent en UGent, in de schoot van het Cancer Research Institute Gent (CRIG) en het Immuno-Oncologisch Network Gent (ION).

Immunotherapie is een recent ontwikkelde, totaal nieuwe, vorm van behandeling voor kanker. Het betekent een doorbraak in de behandeling van vele kankers, en verdere ontwikkelingen stemmen onderzoekers en artsen hoopvol. Immunotherapie werkt totaal anders dan de klassieke behandelingen van kanker, zoals chemotherapie of radiotherapie (bestraling). Immunotherapie gebruikt het immuunsysteem van de patiënt om de kankercellen aan te vallen en te doden. Er bestaan verschillende vormen van immunotherapie, die allemaal complex zijn, en niet gemakkelijk uit te leggen.

Daarom werd deze tool ontwikkeld: http://immuno-t.inmotion.care/nl/

Skerm West bouwt verder aan dit verhaal, dat reeds 4 jaar mensen helpt om kanker bespreekbaar te maken. We verzorgen het ontwerp van de beelden van voorontwerp tot finale afwerking in 2D en 3D, de programmatie van de strip in Unity3D en de publicatie voor Android, iOs en web.